Våra djur

Pipen

Fläckis

Tigris

Här har ni Coola Ola, vår Gos d'atura Catala, född midsommar 2016. Han är en katalansk vallhund, bara andra generationens tamhund från Spanien. Dessa hundar brukar vakta sina får ensamma i bergen medan ägaren gör annat. Han är ganska självständig och en riktig tuffing.

Algot, Freya, Fanny, Flora och Filippa kom till oss midsommar 2018. De är gutefår, som kan gå ute året om. Både tackor och bagge har horn och de äter gärna sly. Vi skaffade dem i första hand för att hålla våra marker öppna.

 

Nu hoppas vi att baggen har skött sig och betäckt tackorna. Tänkte att de ska vara självförsörjande och hoppas därför att det blir lite lamm till våren. 

Katter måste en ha på landet. Vi har just nu fyra, som jobbar här med att fånga möss. Ja, ibland tar de dessvärre någon fågel eller ekorre också. Det gillar vi inget vidare.

 

De är av en liten lantras och härstammar från Pepsi och Zingo, som vi fick vid midsommar 2013. Det brukar bli nya kattungar varje sommar och det är inte helt lätt att hitta dem. Så småningom driver hungern dem att komma fram och då, om inte förr får vi tämja dem. Just nu finns Fläckis, Pipen, Sötis och Tigris hos oss.

Några höns har vi också. Just nu inte så många, så att vi kan sälja ägg. Men till våren ska vi skaffa fler.

 

På bilden en silkeshöna, som bor ihop med en dvärgcochintupp och -höna samt två blandraskycklingar