Stensholms Trädgård en handelsträdgård med gårdsbutik utanför Nässjö

Butiken är öppen 11-18 torsdag och fredag samt 11-16 lördag och söndag
Är vi hemma och jobbar tycker vi bara det är kul om ni kommer, så tveka inte om ni är förbi måndag-onsdag. Högsäsong är det öppet alla dagar.

Om vår odling

Vi odlar penséer, sommarblommor och perenner. Vi har valt att odla giftfritt. För att plantorna ska bli knubbiga odlar vi i lägre temperatur istället för att använda retarderingsmedel. I alla växthus blir det ohyra, men vi sprutar inte med gift, istället lägger vi ut predatorer, som äter upp ohyran. 

Om butiken

Hos oss hittar du allt för din trädgård och lite till. Vi har valt ett sortiment som är hållbart genom tid, inte så mycket trendprylar utan saker som en inte tröttnar på. Vi letar svensktillverkat i första hand och det ska vara både vackert och användarvänligt.

Om våra djur

Vi har några får för att hålla öppet landskap. Fem tackor gutefår och en bagge, vilket brukar resultera i lamm på våren, till många barns förtjusning. På hösten kör vi dem till ett litet slakteri och säljer sen lammkött. Fåren ger oss ull två gånger om året och den används i såväl krukor som trädgård och till lite handarbete.

Vi har även lite höns, några katter och en riktigt härlig hund, en Gos D’atura, som heter Coola Ola.

Om oss

Det är vi som driver  Stensholms Trädgård, Anica och Ronny. För att inte Anica skulle gå i pension innan Ronny gällde det att göra verklighet av Anicas dröm. Ronny gick en trädgårdsutbildning, i Nässjötrakten saknades en handelsträdgård och lämpligt nog hittade vi 2011 en liten hästgård. En ridbana, ett stall och en trädgård som bara var gräs, det kunde inte bli bättre. Vi startade i väldigt liten skala och har utökat för varje år.