Esperyd, Stensholm 1, 571 94 Nässjö, 0739 947 235
Spännande och läcker mjuk kaka
- 100 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 6 bittermandlar, rivna
- 6 sötmandlar, rivna
- 2 1/2 dl gräddfil
Fyllning:
- 2 msk smält smör
- 1 1/2 dl farin
- 2 tsk kanel
- 2 msk vetemjöl
- 1 1/2 dl hackade hasselnötter
Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt växelvis med gräddfilen. Blanda alla ingrediensen till fyllningen. Smörj och bröa en 2-liters kakform. Häll i hälften av smeten, strö på hälften av fyllningen, resten av smeten och överst den sista fyllningen. Dra försiktigt med en kniv ett varv i formen, så blir kakan lite tigrerad.
Baka i 175 grader ca 60 min. Låt kakan stå en stund i formen innan du stjälper upp den.