Rabarberkaka

God mjuk kaka, som kan fyllas med antingen rabarber eller äpple. Serveras som kaffekaka eller tillsammans med vaniljsås

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 stjälkar rabarber alternativt
  • 3 äpplen + 3 msk socker + 1 msk kanel

Använd en form med löstagbar kant, smöra och bröa denna.

Vispa smör och socker samt tillsätt ägget. Blanda det torra och tillsätt växelvis med mjölken. Skala äpplena och skär i klyftor. Låt äppelklyftorna dra i socker/kanelblandning. Skär rabarbern i bitar. Lägg äpple/rabarber i en ring så tätt det bara går.

Grädda i 200 grader ca 45 min. Känn med en sticka så att kakan är färdigbakad.