perenner

Perenna växter betyder växter, som kommer tillbaka år från år till skillnad från annueller, som bara lever ett år. Annueller kallas också sommarblommor. Vi odlar en del perenner själva, både från frö och sticklingar. Dessutom sätter vi pluggplantor. Allt vi odlar är giftfritt odlat. Vi besprutar inte mot ohyra utan använder predatorer eller nyttodjur, som i sin tur äter upp löss och annat otyg. Vi använder heller inte retarderingsmedel, som används för att hålla nere tillväxten och göra plantorna knubbiga.

 

Största delen av perennerna köper vi från Engströms Handelsträdgård i Värmland. Där är klimatet lika bistert som hos oss på småländska höglandet, så förutsättningarna är ungefär detsamma. Alla perenner vi har hemma i sortimentet är avsedda att odla i hela landet, alltså tåliga växter. På beställning tar vi även hem annat. I vår egen trädgård testar vi att odla växter, som egentligen inte ska gå här, men vi ger dem lite bättre förutsättningar.

Så småningom kommer vårt sortiment att finnas här, men tills dess, ring eller skriv och fråga om du söker något speciellt